אורקה חונכת את היין השלישי בסדרת

פעם בשנה בוחרים במסעדת אורקה התל אביבית, חבית של יין שאין שניה לה, המיוצרת ביקב בוטיק ישראלי ומתאימה לאופי המטבח באורקה. היין שנבחר בקפידה, מצטרף לסדרה הפרטית של אורקה, Orca selection, וניתן להשיגו רק במסעדה.

בימים אלה, מועד יום ההולדת השלישי של אורקה, נחנך היין השלישי בסדרה: גינתון קברנה שירז 2003.

היין מורכב מ- 75% ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה בגליל העליון, ו- 25% ענבי שירז מכרם גבעת ישעיהו באזור השפלה. הזנים יושנו בחביות עץ במשך 18 חודשים בנפרד, ובמשך 6 חודשים נוספים יחדיו.

ליין גוף מלא ועשיר בטעמי פירות יער שחורים עם מעט חמצמצות, מלווים בנגיעה של אלון מעושן. ניחוחותיו נעימים ורכים, והוא מוכן לשתייה. היין מומלץ לצד מנות עשירות וחזקות בטעמן.
יקב גינתון הוקם בשנת 1999 ע”י בנג’ו דוק ודורון כהן במושב גינתון באזור בן שמן. היקב מייצר 5,000 בקבוקים בשנה מזה ארבע שנים, ממספר כרמים נבחרים ברחבי הארץ.
מהיין יוצרו 280 בקבוקים, ומחירו 170 ₪ במסעדה ו- 120 ₪ ברכישה הביתה.
מ- 30.10 עד 8.11.06 יימזג היין גם בכוסות, ויימכר במחיר היכרות של 39 ₪ לכוס ו- 155 ₪ לבקבוק.
אורקה, הוכתרה ע”י המגזין היוקרתי Conde nast traveler כאחת מ- 66 המסעדות החדשות הטובות בעולם, וזוכה לביקורות משבחות בארץ ובעולם (דוגמת ה-NY Times). שף המסעדה הוא ערן שרויטמן, סומלייה המסעדה הוא עידן עוז, האחראי בין היתר על בחירת היינות לסדרה הפרטית.