הכנת הבשר

הכנת הבשר:

ערב קודם הבישול יש להשרות את היין ושאר המרכיבים מלבד הסלק ,השום והתבלינים בקערה במקרר כשהבשר מכוסה יין.

הבישול:

מסננים את היין מהבשר ושומרים את הנוזלים, מייבשים טוב במגבת את הבשר.

בסיר עמוק וכבד יוצקים חצי כוס שמן זית אורגני וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים) ומוסיפים את ירקות השורש ומערבים . יוצקים את היין ומבאים לרתיחה מנמיכים את האש ושמים בצד ועל הבשר את בוקה הגרנייה. ממליחים ומפלפלים ומבשלים בלי לערבב כשעתיים וחצי שלוש על אש נמוכה מאוד.

מגישים עם פירה טוב או אורז לבן.

מצרכים

1 קילוגרם קוביות בשר ( שריר,שייטל,צוואר)

2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות

4 ראשי פטרוזיליה כתוכים לטבעות

2 סלקים חתוכים לחצאי טבעות

4 בצל לבן חתוך לרבועים גסים

4 בצלים סגולים חתוכים גס

2 ס”מ גי’נג’ר שלם לא מקולף

20 שיני שום קלופות

צרור טימין צרור רוזמרין 3 עלי דפנה קשורים יחד ( בוקה גרנייה)

2 כפות פלפל שחור גס

3 כפות מלח גס

1 בקבוק יין אדום