קב בוטיק גינתון

T_134347_526029קב בוטיק גינתון הוקם בשנת 1999 על ידי דורון ובנג’ו במושב גינתון השניים למדו יחדיו את רזי עשיית היין בקורסים והשתלמויות שונות. בתחילה ייצרו יין בכמויות קטנות לצריכה ביתית בלבד. הביקורות הנלהבות עוד בתחילת הדרך עודדו אותם לרכוש את הציוד הנדרש, לפתח את היקב ולהתחיל בייצור יין בכמויות גדולות יותר.

ביקב מיוצרים מדי שנה מיוצרים 5,000 בקבוקים מענבים שמקורם בכרמי יוסף, כרם בן זמרה, כרמי הר ברכה וגבעת ישעיה, מהזנים שיראז, קברנה סוביניון, מרלו ופטיט סירה.

“אצלנו היין הוא אמצעי לחבר בין אנשים ולכן התחלנו את דרכנו בייצור יין למשפחה וחברים, ההשתלבות של כולם הופכת את עבודת היקב לחגיגת של יין וזהו הכוח המניע עבורנו”

בנג’ו דוק ודורון כהן

פטיט סירה – קברנה 2004

קברנה סוביניון בן זמרה 2004

קברנה סוביניון הר בכרה 2004

לאחר תסיסה בנפרד, שולבו יחדיו שני הזנים והועברו ליישון של 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מספק חוויה שלמה ונעימה עשירה בטעמי פרי, שוקולד ועץ מעושן משולבת בצבע עז וניחוח משכר.

הענבים נבצרו ידנית בכרם בן זמרה. לאחר שלב התסיסה עבר היין יישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון וחצי שנה נוספת בבקבוק. היין עשיר בטעמי פרי שחור מתקתק וקרמל, בעל יובש נעים, גוף מלא וסיומת ארוכה.

ענבי הקברנה סוביניון נבצרו ידנית בכרם הר ברכה בגובה של 800 מטר. היין יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון. בעל גוף מלא ומורכב. עשיר בטעמים ובעל סיומת ארוכה.

פטיט סירה 2004

מרלו – פטיט סירה 2004

קברנה – מרלו 2004

הענבים נבצרו מכרמי יוסף. היין יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מרלו ייחודי ואלגנטי עם גוף מלא וסיומת ארוכה. עשיר בטעמי עץ מעושן, פולי קפה קלויים ופירות בשלים.

שיראז ישראלי אשר נבצר ידנית בכרמי הישוב גבעת ישעיה שבהרי ירושלים.
התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון. מתאפיין בטעמי פירות יער חמצמצים, גוף מלא וסיומת פטל חמאתית.

לאחר שמונה עשר חודשי יישון בחביות אלון צרפתי, שולבו שני הזנים יחדיו ויושנו שישה חודשים נוספים. ליין גוף מלא עשיר בטעמי פירות יער שחורים עם מעט חמצמצות, מלווים בנגיעות של אלון מעושן.