שלב ראשון

137446_433981שלב ראשון – הכנת הגרוולקס

מפזרים על פילה הסלמון שמיר ופלפל שחור. מערבבים את המלח והסוכר ומפזרים שליש מהכמות בתחתית של תבנית , מניחים את הפילה על שכבת המלח והסוכר ומפזרים את היתרה מעליו.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים משקולת של כשלושה ק”ג מעל הפילה.
מכניסים למקרר ליממה שלמה.

שלב שני – הכנת הג’ון דורי

מורחים על פילה הג’ון דורי חרדל ושמיר קצוץ. פורסים דק מאוד את הגרוולקס ומניחים מעל הג’ון דורי בצורה גלית.

ממיסים כף חמאה במחבת ומוסיפים כף שמן, מפזרים מעט מלח גס ומניחים את הפילה כשהגרוולקס כלפי מעלה. מוסיפים יין ומבשלים כדקה ולאחריה מכניסים לתנור שחומם ל c°200 למשך 20 דקות. מוצאים את הדג מהתנור ומחזירים למחבת ביחד עם הנוזלים שהצטברו. מוסיפים חמאה רכה ומבשלים חצי דקה על אש גבוהה